top of page
Röd Hela.png

KliMATdagarna 2022

3 frågor. 50 inspiratörer. Oändligt många svar. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Hur skapar vi nya rätter av vårt matsvinn samtidigt som får mer över i plånboken? Hur kan jag inspirera barn att vilja äta mer frukt och grönt? Hur äter jag mer hälsosamt?

Den 7–8 oktober 2022 arrangerades KliMATdagarna på Lumafabriken i Stockholm. 

Vad är KliMATdagarna?

KliMATdagarna är en mötesplats för inspirerande och respektfulla samtal kring frågorna: "Varför behöver vi fatta fler medvetna beslut kring vad vi lägger på vår tallrik?", "Hur gör vi det?" och "Vad finns för exempel som inspirerar och ökar kunskap?"

Anna H Lundahl startade KliMATdagarna för att tillsammans med andra inspirera, bidra till kunskap och skapa ringar på vattnet. KliMATdagarna är en mötesplats för nya insikter som primärt handlar om hållbart ätande utifrån klimat, beredskap och de ökande priser som vi sett den senaste tiden. Vi vill väcka nya tankar, ge inspiration – och väcka hopp!

 

Vi har bjudit in kockar,  journalister, politiker, odlare, producenter och konsumenter för att få en bredare bild av vad klimatsmart mat egentligen är, hur vi kan tänka kring mat och beredskap och få ny inspiration i köket!

IMG_3351_edited.jpg

Moderatorer

  • Anna H Lundahl

  • Simon Ekberg

  • Magnus Naess

  • Anna Ålander

  • Maximillian Lundin

  • Christian von Essen

  • Corina Akner

  • Linda Newnham

Talare/inspiratörer

  • Anna Ålander, utbildare inom hållbarhetsfrågor och lektor i ekotoxikologi

  • Mimi Dekker, verksamhetsledare EKOmatcentrum

  • Jörgen Lööf, CEO ElectriCITY Innovation

  • Joel Albertsson och Zacharias Antoniades, grundare Odlingsbolaget Svalan

  • Johanna Bjarsch Follin, CMO Klimato

  • Roger Pettersson, generalsekreterare World Animal Protection Sverige

  • Åsa Sandberg, matsvinnsexpert

  • Jon Bäcklund, Co-founder Ecocide Law Alliance

  • Marie Kaliff, projektsamordnare och utbildare i hållbarhet för unga SvenskaKunskapsförlaget AB

  • Mattias Kristiansson, driver tidningen VEGO, är kock på TV4 samt författare till boken "Green india"

  • Amanpreet Singh Sangha, författare till boken "Green india"

  • Christian von Essen, driver podcasten "Heja Framtiden" och magasinet "Framtidens hållbara matsystem"

  • Åsa Holmgren, etnolog Institutet för Språk och folkminnen & matkult.se

  • Cina Risberg, PR-konsult, matkreatör och författare till boken "Lunch hemma; Snabba solorätter utan svinn"

  • Maximillian Lundin, entreprenör inom växtbaserat och tidigare Sverigechef Simple Feast

  • Corina Akner, grundare VÄRT Sweden

  • Sébastien Boudet, bagare och kock som brinner för ekologi, hållbarhet och gastronomi

  • Sofia Arkelsten, tidigare politiker och riksdagsledamot

  • Martin Sjöberg, verksamhetsledare Kristineberg Center

  • Hannes Öckerman, självhushållare och civilingenjör inom miljö- och vattenteknik

  • Måns Ullerstam, Kale United

  • Fredrik Gröndahl, grundare Nordic Seafarm och pionjär inom alger föreståndare för Blå mat på KTH

  • Li Degerman, prisbelönt kock och måltidspedagog

"Jag valde att vara med och driva KliMATdagarna då jag vill utöka min och min verksamhets medvetenhet och kunskap för en mer hållbar värld."

—Simon Ekberg, platschef Lumafabriken

Poddtips

Lyssna på podcasten Heja Framtiden, avsnitt 372.

Om KliMATdagarna och det mänskliga mötet där Christian von Essen samtalar med Anna H Lundahl.

Lyssna på podden på Spotify

Lumafrbriken_logo_skiss.jpg
Logotyp - svart_4x (6).png

I samarbete med:

Lumafabriken

Ett lysande val för fest, event och konferens.

Generation Waste

Jobbar för minskat matsvinn, ökad lönsamhet och en hållbar framtid.

bottom of page