top of page
MinFarmorVarVegan.jpg

Min farmor var vegan

Anna H Lundahls berättar om sin familjs historia parallellt med vegetarianismens, hälso-, miljö- och djurrörelsens historia i Sverige och västvärlden.

avskalat-kurser.jpg

Våra kurser

Kortare kurser, dagtid eller helg. Tillsammans upptäcker och improviserar vi fram en underbar middag. Ta med kollegor eller familj.

KliMATdagarna.jpg

KliMATdagarna 2022

Föreläsningar, workshops och inspirerande samtal. Kockar, journalister, politiker, odlare, producenter och konsumenter ger sin bild av vad klimatsmart mat är.

Hem: Välkommen
260138265_602158594369416_2299853100050405758_n.jpg
3GenJulbord.png

Tre generationers julbord

26 november och 3 december

Hammarby Sjöstad Stockholm

Tillsammans med familj, vänner eller kollegor delar vi tankar och kunskap samtidigt som vi lagar och äter en grönare måltid. Vi möts i köket bland råvaror, kryddor och härliga dofter i en gemenskap.

Kom och upplev Farmors lökpaj, Mammas vitlökschampinjoner med ett stänk av soja och Pappas kantarellomelett. Eller varför inte Kaneldoftande auberginerullar och Slax (vad är det??) 

 

I vårt härliga kök lagar vi tillsammans en julmiddag med rötter i tre generationers gröna kök. Det blir en stämningsfull kväll i gemenskap med rätter från min familj. Kanske kantarellomelett eller auberginerullar inte riktigt är vad du brukar laga till jul? Julen är en tid med många traditioner och rätterna på julbordet är ofta givna. Varför inte lära sig hur du lagar Gurkbollar med stänk av öl eller improvisera fram något av de ingredienser och råvaror du och de andra har med sig?!

 

Men kanske du har en vegetarian eller vegan i familjen och vill hitta komplement till julskinka, sill och lax? Eller älskar att laga mat tillsammans med andra? 

Varmt välkommen!

Nya smaker. Nya rätter. Julstämning.

För dig som enbart vill komma och äta finns också en biljett. 

Vi tar även emot större sällskap.

Bokningsförfrågan via mejl till bokning@avskalatbyanna.se

Anna H Lundahl 12 feb-22 hab 1 sv.v.jpg

Anna H Lundahl

Inspirerad av tre generationers gröna kök har Anna H Lundahl en ärvd kunskap om vegetarisk och vegansk mat som är unik. Med kreativitet och lust lär hon ut allt ifrån sin farmors kikärtsvegetter till sin egen mat med exempelvis rätter som hon skapade för och lagade under World Economic Forum i Davos 2020. 

 

Avskalat by Anna arrangerar skräddarsydda event, kurser och föreläsningar för privatpersoner och företag. 
 

SAMARBETSPARTNERS

unity_logo_heltsort.png
Gröna Boden.PNG
Logotyp - svart_4x (6).png
Ekospeceriet Logotyp.png

SPONSORER

Våra loggor är skapade av August Borzin Rundquist.

bottom of page